31978L0142 | 1978-01-30 | DYREKTYWA RADY z dnia 30 stycznia 1978 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do materiałów i wyrobów zawierających monomer chlorku winylu przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi | EUR-Lex |
31980L0590 | 1980-09-06 | Dyrektywa Komisji 80/590/EWG z dnia 9 czerwca 1980 r. określająca symbol mogący znajdować się na materiałach lub przedmiotach wchodzących w kontakt ze środkami spożywczymi | EUR-Lex |
31980L0766 | 1980-07-08 | DYREKTYWA KOMISJI z dnia 8 lipca 1980 r. ustanawiająca wspólnotową metodę analizy do celów urzędowej kontroli poziomu monomeru chlorku winylu w materiałach i wyrobach, które przeznaczone są do kontaktu ze środkami spożywczymi | EUR-Lex |
31981L0432 | 1981-04-29 | DYREKTYWA KOMISJI z dnia 29 kwietnia 1981 r. ustanawiająca wspólnotową metodę analizy do celów urzędowej kontroli chlorku winylu uwalnianego z materiałów i wyrobów do środków spożywczych | EUR-Lex |
31981L0712 | 1981-07-28 | PIERWSZA DYREKTYWA KOMISJI z dnia 28 lipca 1981 r. ustanawiająca wspólnotowe metody analiz w celu kontroli spełniania kryteriów czystości przez niektóre dodatki stosowane w środkach spożywczych | EUR-Lex |
31982L0711 | 1982-10-18 | DYREKTYWA RADY z dnia 18 października 1982 r. ustanawiajaca podstawowe zasady, niezbędne w badaniach migracji skladników materialów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi | EUR-Lex |
31983L0417 | 1983-07-25 | DYREKTYWA RADY z dnia 25 lipca 1983 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do niektórych białek mleka (kazein i kazeinianów) przeznaczonych do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
31984L0500 | 1984-02-10 | Dyrektywa Rady 84/500/EWG z dnia l5 października 1984 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich dotyczących wyrobów ceramicznych przeznaczonych do kontaktu z środkami spożywczymi | EUR-Lex |
31985L0572 | 1985-12-19 | DYREKTYWA RADY z dnia 19 grudnia 1985 r. ustanawiająca wykaz płynów modelowych do zastosowania w badaniach migracji składników materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi | EUR-Lex |
31987L0250 | 1987-04-15 | Dyrektywa Komisji nr 87/250/EWG z dnia 15 kwietnia 1987 r. w sprawie oznaczania zawartości alkoholu na etykietach napojów alkoholowych przeznaczonych do sprzedaży konsumentowi końcowemu | EUR-Lex |
31987R3954 | 1987-12-22 | ROZPORZĄDZENIE RADY (EURATOM) NR 3954/87 z dnia 22 grudnia 1987 r. ustanawiające maksymalne dozwolone poziomy skażenia radioaktywnego środków spożywczych oraz pasz po wypadku jądrowym lub w każdym innym przypadku pogotowia radiologicznego | EUR-Lex |
31988L0388 | 1988-06-22 | DYREKTYWA RADY 88/388/WE z dnia 22 czerwca 1988 r. dotycząca dostosowania przepisów ustawodawczych państw członkowskich w dziedzinie aromatów przeznaczonych do wykorzystania w artykułach spożywczych oraz podstawowych surowców do produkcji aromatów | EUR-Lex |
31989L0107 | 1988-12-21 | DYREKTYWA RADY z 21 grudnia 1988 r. w sprawie ujednolicenia przepisów prawnych państw członkowskich w zakresie dodatkowych środków, które mogą być stosowane do artykułów spożywczych | EUR-Lex |
31989L0108 | 1988-12-21 | Dyrektywa Rady 89/108/EWG z dnia 21 grudnia 1988 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do głęboko mrożonych środków spożywczych przeznaczonych do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
31989L0369 | 1989-06-08 | Dyrektywa Rady 89/369/EWG z dnia 8 czerwca 1989 r. w sprawie zapobiegania zanieczyszczeniu powietrza przez nowe spalarnie odpadów komunalnych | EUR-Lex |
31989R0944 | 1989-04-12 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (EURATOM) NR 944/89 z dnia 12 kwietnia 1989 r. ustanawiające maksymalne dozwolone poziomy skażenia radioaktywnego w środkach spożywczych o mniejszym znaczeniu w następstwie wypadku jądrowego lub w każdym innym przypadku pogotowia radiologicznego | EUR-Lex |
31990L0496 | 1990-09-24 | Dyrektywa Rady 90/496/ EWG z dnia 24 września 1990 r. w sprawie oznaczania wartości odżywczej środków spożywczych | EUR-Lex |
31990R2377 | 1990-06-26 | ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) NR 2377/90 z dnia 26 czerwca 1990 r. ustanawiające wspólnotową procedurę określania maksymalnego limitu pozostałości weterynaryjnych produktów leczniczych w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego | EUR-Lex |
31991L0414 | 1991-07-15 | DYREKTYWA RADY z dnia 15 lipca 1991 r. dotycząca wprowadzania do obrotu środków ochrony roślin | EUR-Lex |
31991R1601 | 1991-06-10 | ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) NR 1601/91 z dnia 10 czerwca 1991 r. ustanawiające ogólne zasady definicji, opisu i prezentacji win aromatyzowanych, aromatyzowanych napojów winopochodnych i aromatyzowanych | EUR-Lex |
31991R2092 | 1991-06-24 | ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) 2092/91 z dnia 24 czerwca 1991 r. w sprawie produkcji ekologicznej produktów rolnych oraz znakowania produktów rolnych i środków spożywczych | EUR-Lex |
31992L0002 | 1992-01-13 | DYREKTYWA KOMISJI NR 92/2/EWG z dnia 13 stycznia 1992 r. ustanawiająca procedurę pobierania próbek oraz wspólnotową metodę analizy do celów urzędowej kontroli temperatur głęboko mrożonej żywności przeznaczonej do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
31992L0052 | 1992-06-18 | Dyrektywa Rady 92/52/EWG z dnia 18 czerwca 1992 r. w sprawie preparatów dla niemowląt i receptur przeznaczonych na wywóz do państw trzecich | EUR-Lex |
31993L0005 | 1993-02-25 | Dyrektywa Rady 93/5/EWG z dnia 25 lutego 1993 r. w sprawie pomocy Komisji i współpracy Państw Członkowskich w naukowym badaniu zagadnień dotyczących żywności | EUR-Lex |
31993L0011 | 1993-03-15 | Dyrektywa Komisji 93/11/EWG z dnia 15 marca 1993 r. dotycząca uwalniania N-nitrozoamin i substancji zdolnych do tworzenia N-nitrozoamin ze smoczków do karmienia niemowląt i smoczków do uspokajania wykonanych z kauczuku naturalnego lub elastomerów syntetycznych | EUR-Lex |
31993L0043 | 1993-06-14 | DYREKTYWA RADY 93/43/EWG z dnia 14 czerwca 1993 r. w sprawie higieny środków spożywczych | EUR-Lex |
31993R0315 | 1993-02-08 | ROZPORZĄDZENIE RADY (EWG) NR 315/93 z dnia 8 lutego 1993 r. ustanawiające procedury wspólnotowe dla zanieczyszczeń w żywności | EUR-Lex |
31994L0035 | 1994-06-30 | Dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 94/35/WE z dnia 30 czerwca 1994 r. w sprawie substancji słodzących używanych w środkach spożywczych | EUR-Lex |
31994L0036 | 1994-06-30 | Dyrektywa 94/36/WE Parlamentu Europejskiego I Rady z dnia 30 czerwca 1994 r. w sprawie barwników używanych w środkach spożywczych | EUR-Lex |
31994L0054 | 1994-11-18 | DYREKTYWA KOMISJI 94/54/WE z dnia 18 listopada 1994 r. dotycząca obowiązkowego umieszczania na etykietach niektórych środków spożywczych danych szczegółowych innych niż wymienione w dyrektywie Rady 79/112/EWG | EUR-Lex |
31995L0002 | 1995-02-20 | Dyrektywa 95/2/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 lutego 1995 r. w sprawie dodatków do żywności innych niż barwniki i substancje słodzące | EUR-Lex |
31996L0003 | 1996-01-26 | DYREKTYWA KOMISJI 96/3/WE z dnia 26 stycznia 1996 r. przyznająca odstępstwo od niektórych przepisów dyrektywy Rady 93/43/EWG w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do transportu morskiego płynnych olejów i tłuszczów luzem | EUR-Lex |
31996L0008 | 1996-02-26 | Dyrektywa Komisji 96/8/WE z dnia 26 lutego 1996 r. w sprawie żywności przeznaczonej do użycia w dietach o obniżonej energetyczności | EUR-Lex |
31996R2232 | 1996-10-28 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 2232/96 z dnia 28 października 1996 r. ustanawiające wspólnotową procedurę dla substancji aromatycznych używanych lub przeznaczonych do użycia w lub na środkach spożywczych | EUR-Lex |
31997R0258 | 1997-01-27 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY nr 258/97/WE z dnia 27 stycznia 1997 r. w sprawie nowych produktów spożywczych i nowych składników żywności | EUR-Lex |
31998L0028 | 1998-04-29 | DYREKTYWA KOMISJI 98/28/WE z dnia 29 kwietnia 1998 r. przyznająca odstępstwo od niektórych przepisów dyrektywy 93/43/EWG w sprawie higieny środków spożywczych w odniesieniu do transportu morskiego cukru nierafinowanego luzem | EUR-Lex |
31999L0002 | 1999-02-22 | DYREKTYWA 1999/2/WE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 22 lutego 1999 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich dotyczących środków spożywczych oraz składników środków spożywczych poddanych działaniu promieniowania jonizującego | EUR-Lex |
31999L0003 | 1999-02-22 | DYREKTYWA 1999/3/WE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 22 lutego 1999 r. w sprawie ustanowienia we Wspólnocie listy artykułów spożywczych oraz ich składników poddanych działaniu promieni jonizujących | EUR-Lex |
31999L0021 | 1999-03-25 | DYREKTYWA KOMISJI 1999/21 z dnia 25 marca 1999 r. dotycząca dietetycznych artykułów żywnościowych do specjalnych celów medycznych | EUR-Lex |
31999R1493 | 1999-05-17 | ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) NR 1493/1999 z dnia 17 maja 1999 r. w sprawie wspólnej organizacji rynku wina | EUR-Lex |
32000L0013 | 2000-03-20 | Dyrektywa 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 marca 2000 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich w zakresie etykietowania, prezentacji i reklamy środków spożywczych | EUR-Lex |
32000R1565 | 2000-07-18 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1565/2000 z dnia 18 lipca 2000 r. ustanawiające środki konieczne do przyjęcia programu oceny w zastosowaniu rozporządzenia (WE) nr 2232/96 Parlamentu Europejskiego i Rady | EUR-Lex |
32001L0015 | 2001-02-15 | DYREKTYWA KOMISJI 2001/15/WE z dnia 15 lutego 2001 r. w sprawie substancji, które mogą być dodawane w szczególnych celach odżywczych do żywności specjalnego przeznaczenia żywieniowego | EUR-Lex |
32001L0018 | 2001-03-12 | DYREKTYWA 2001/18/EC PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY EUROPY z dnia 12 marca 2001 roku w sprawie zamierzonego uwalniania do środowiska organizmów genetycznie zmodyfikowanych oraz uchylenia Dyrektywy 90/220/EWG | EUR-Lex |
32001L0082 | 2001-11-06 | DYREKTYWA 2001/82/WE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 6 listopada 2001 r. w sprawie wspólnotowego kodeksu odnoszącego się do weterynaryjnych produktów leczniczych | EUR-Lex |
32001L0112 | 2001-12-20 | Dyrektywa Rady 2001/112/WE z dnia 20 grudnia 2001 r. odnosząca się do soków owocowych i niektórych podobnych produktów przeznaczonych do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
32002L0046 | 2002-06-10 | DYREKTYWA 2002/46/WE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 10 czerwca 2002 r. w sprawie zbliżenia ustawodawstw Państw Członkowskich odnoszących się do suplementów żywnościowych | EUR-Lex |
32002L0063 | 2002-07-11 | DYREKTYWA KOMISJI (WE) NR 2002/63/EC z dnia 11 lipca 2002 r. ustanawiająca Wspólnotowe metody pobierania próbek do urzędowej kontroli pozostałości pestycydów w oraz na produktach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz odwołująca dyrektywę (EWG) nr 79/700 | EUR-Lex |
32002L0067 | 2002-07-18 | Dyrektywa Komisji 2002/67/WE z dnia 18 lipca 2002 r. w sprawie etykietowania środków spożywczych zawierających chininę oraz środków spożywczych zawierających kofeinę | EUR-Lex |
32002L0072 | 2002-06-08 | Dyrektywa Komisji 2002/72/WE z dnia 6 sierpnia 2002 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi | EUR-Lex |
32002R0178 | 2002-01-28 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego | EUR-Lex |
32003L0040 | 2003-05-16 | DYREKTYWA KOMISJI 2003/40/WE z dnia 16 maja 2003 r. ustanawiająca wykaz, stężenia graniczne i wymogi w zakresie etykietowania dla składników naturalnych wód mineralnych oraz warunki zastosowania powietrza wzbogaconego w ozon do oczyszczania naturalnych wód mineralnych i wód źródlanych | EUR-Lex |
32003R1829 | 2003-09-22 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1829/2003 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 22 września 2003 r. w sprawie genetycznie zmodyfikowanej żywności i paszy | EUR-Lex |
32003R1830 | 2003-09-22 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1830/2003 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 22 września 2003 r. dotyczące możliwości śledzenia i etykietowania organizmów zmodyfikowanych genetycznie oraz możliwości śledzenia żywności i produktów paszowych wyprodukowanych z organizmów zmodyfikowanych genetycznie i zmieniające dyrektywę 2001/18/WE | EUR-Lex |
32003R1946 | 2003-07-15 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1946/2003 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 15 lipca 2003 r. w sprawie transgranicznego przemieszczania organizmów genetycznie zmodyfikowanych | EUR-Lex |
32003R2065 | 2003-11-10 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 2065/2003 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 10 listopada 2003 r. w sprawie środków aromatyzujących dymu wędzarniczego używanych lub przeznaczonych do użycia w środkach spożywczych lub na ich powierzchni | EUR-Lex |
32004R0608 | 2004-03-31 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 608/2004 z dnia 31 marca 2004 r. dotyczące etykietowania żywności oraz składników żywności z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli i/lub estrów fitostanoli (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32004R0726 | 2004-03-31 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 726/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 31 marca 2004 r. ustanawiająca wspólnotowe procedury wydawania pozwoleń dla produktów leczniczych stosowanych u ludzi i do celów weterynaryjnych i nadzoru nad nimi oraz ustanawiające Europejską Agencję Leków | EUR-Lex |
32004R0852 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 852/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych | EUR-Lex |
32004R0853 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 853/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego | EUR-Lex |
32004R0854 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 854/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi | EUR-Lex |
32004R0882 | 2004-04-29 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 882/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie kontroli urzędowych przeprowadzanych w celu sprawdzenia zgodności z prawem paszowym i żywnościowym oraz regułami dotyczącymi zdrowia zwierząt i dobrostanu zwierząt | EUR-Lex |
32004R1935 | 2004-10-27 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1935/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG | EUR-Lex |
32005R0396 | 2005-02-23 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 396/2005 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 23 lutego 2005 r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości pestycydów w żywności i paszy pochodzenia roślinnego i zwierzęcego oraz na ich powierzchni, zmieniające dyrektywę Rady 91/414/EWG (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32005R1895 | 2005-11-18 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1895/2005 z dnia 18 listopada 2005 r. w sprawie ograniczenia wykorzystania niektórych pochodnych epoksydowych w materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32005R2073 | 2005-11-15 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32005R2073R(02) | 2005-11-15 | Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 2073/2005 z dnia 15 listopada 2005 r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych (Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 338 z dnia 22 grudnia 2005 r.) | EUR-Lex |
32005R2074 | 2005-12-05 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI WE NR 2074/2005 z dnia 5 grudnia 2005 r. ustanawiające środki wykonawcze w odniesieniu do niektórych produktów objętych rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 i do organizacji urzędowych kontroli na mocy rozporządzeń (WE) nr 854/2004 oraz (WE) nr 882/2004, ustanawiające odstępstwa od rozporządzenia (WE) nr 852/2004 i zmieniające rozporządzenia (WE) nr 853/2004 oraz (WE) nr 854/2004 (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006D0504 | 2006-07-12 | DECYZJA KOMISJI z dnia 12 lipca 2006 r. w sprawie specjalnych warunków dotyczących niektórych środków spożywczych z niektórych krajów trzecich w związku z ryzykiem zanieczyszczenia tych produktów aflatoksynami (notyfikowana jako dokument nr C(2006) 3113) (Tekst mający znaczenie dla EOG) (2006/504/WE) | EUR-Lex |
32006L0125 | 2006-12-05 | Dyrektywa Komisji 2006/125/WE z dnia 5 grudnia 2006 r. w sprawie przetworzonej żywności na bazie zbóż oraz żywności dla niemowląt i małych dzieci (Wersja skodyfikowana) (Tekst mający znaczenie dla EOG | EUR-Lex |
32006L0141 | 2006-12-22 | DYREKTYWA KOMISJI 2006/141/WE z dnia 22 grudnia 2006 r. w sprawie preparatów do początkowego żywienia niemowląt i preparatów do dalszego żywienia niemowląt oraz zmieniająca dyrektywę 1999/21/WE (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006R0401 | 2006-02-23 | ROZPORZĄ}DZENIE KOMISJI (WE) NR 401/2006 z dnia 23 lutego 2006 r. ustanawiają}ce metody pobierania próbek i analizy do celów urzę}dowej kontroli poziomów mikotoksyn w ś}rodkach spoż}ywczych (Tekst mają}cy znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006R0509 | 2006-03-20 | ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) NR 509/2006 z dnia 20 marca 2006 r. w sprawie produktów rolnych i środków spożywczych będących gwarantowanymi tradycyjnymi specjalnościami | EUR-Lex |
32006R0510 | 2006-03-20 | ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) NR 510/2006 z dnia 20 marca 2006 r. w sprawie ochrony oznaczeń geograficznych i nazw pochodzenia produktów rolnych i środków spożywczych | EUR-Lex |
32006R0627 | 2006-04-21 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 627/2006 z dnia 21 kwietnia 2006 r. w sprawie wykonania rozporządzenia (WE) nr 2065/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do kryteriów jakościowych dla uznanych metod analitycznych w zakresie pobierania próbek, identyfikacji i charakterystyki początkowych produktów wędzarniczych | EUR-Lex |
32006R1881 | 2006-12-19 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1881/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006R1882 | 2006-12-19 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1882/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustanawiające metody pobierania próbek i analizy do celów urzędowej kontroli poziomu azotanów w niektórych środkach spożywczych (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006R1883 | 2006-12-19 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1883/2006 z dnia 19 grudnia 2006 r. ustanawiające metody pobierania próbek i metody analizy do celów urzędowej kontroli dioksyn i dioksynopodobnych polichlorowanych bifenyli (PCB) w środkach spożywczych (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006R1924 | 2006-12-20 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1924/2006 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności | EUR-Lex |
32006R1924R(01) | 2006-12-20 | Sprostowanie do rozporządzenia (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących żywności | EUR-Lex |
32006R1925 | 2006-12-20 | ROZPORZĄDZENIE (WE) NR 1925/2006 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 20 grudnia 2006 r. w sprawie dodawania do żywności witamin i składników mineralnych oraz niektórych innych substancji | EUR-Lex |
32006R1981 | 2006-12-22 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1981/2006 z dnia 22 grudnia 2006 r. ustalające szczegółowe zasady wykonania przepisów art. 32 rozporządzenia (WE) nr 1829/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do wspólnotowego laboratorium referencyjnego dla organizmów zmodyfikowanych genetycznie (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32006R2023 | 2006-12-22 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 2023/2006 z dnia 22 grudnia 2006 r. w sprawie dobrej praktyki produkcyjnej w odniesieniu do materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32007L0042 | 2007-06-29 | DYREKTYWA KOMISJI 2007/42/WE z dnia 29 czerwca 2007 r. w sprawie materiałów i wyrobów wykonanych z folii z regenerowanej celulozy przeznaczonych do kontaktu ze środkami spożywczymi (Tekst mający znaczenie dla EOG) (Wersja skodyfikowana) | EUR-Lex |
32007R0333 | 2007-03-28 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 333/2007 z dnia 28 marca 2007 r. ustanawiające metody pobierania próbek i metody analiz do celów urzędowej kontroli poziomów ołowiu, kadmu, rtęci, cyny nieorganicznej, 3-MCPD i benzo[a]pirenu w środkach spożywczych (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32007R0834 | 2007-06-28 | ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) nr 834/2007 z dnia 28 czerwca 2007 r. w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych i uchylające rozporządzenie (EWG) nr 2092/91 | EUR-Lex |
32007R0884 | 2007-07-26 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 884/2007 z dnia 26 lipca 2007 r. w sprawie środków nadzwyczajnych zawieszających stosowanie E 128 czerwień 2G jako barwnika żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008L0060 | 2008-06-17 | DYREKTYWA KOMISJI 2008/60/WE z dnia 17 czerwca 2008 r. ustanawiająca szczególne kryteria czystości dotyczące substancji słodzących stosowanych w środkach spożywczych (Tekst mający znaczenie dla EOG) (Wersja skodyfikowana) | EUR-Lex |
32008L0084 | 2008-08-27 | DYREKTYWA KOMISJI 2008/84/WE z dnia 27 sierpnia 2008 r. ustanawiająca szczególne kryteria czystości dla dodatków do środków spożywczych innych niż barwniki i substancje słodzące (Tekst mający znaczenie dla EOG) (Wersja skodyfikowana) | EUR-Lex |
32008L0128 | 2008-12-22 | DYREKTYWA KOMISJI 2008/128/WE z dnia 22 grudnia 2008 r. ustanawiająca szczególne kryteria czystości dotyczące barwników stosowanych w środkach spożywczych (Wersja skodyfikowana) (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R0110 | 2008-01-15 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) nr 110/2008 z dnia 15 stycznia 2008 r. w sprawie definicji, opisu, prezentacji, etykietowania i ochrony oznaczeń geograficznych napojów spirytusowych oraz uchylające rozporządzenie Rady (EWG) nr 1576/89 | EUR-Lex |
32008R0282 | 2008-03-27 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 282/2008 z dnia 27 marca 2008 r. w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych pochodzących z recyklingu przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz zmieniające rozporządzenie (WE) nr 2023/2006 (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R0353 | 2008-04-18 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 353/2008 z dnia 18 kwietnia 2008 r. ustanawiające przepisy wykonawcze w odniesieniu do wniosków o wydanie zezwolenia na stosowanie oświadczeń zdrowotnych zgodnie z art. 15 rozporządzenia (WE) nr 1924/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R0733 | 2008-07-15 | ROZPORZĄDZENIE RADY (WE) NR 733/2008 z dnia 15 lipca 2008 r. w sprawie warunków regulujących przywóz produktów rolnych pochodzących z krajów trzecich w następstwie wypadku w elektrowni jądrowej w Czarnobylu (Wersja skodyfikowana) | EUR-Lex |
32008R0889 | 2008-09-05 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) nr 889/2008 z dnia 5 września 2008 r. ustanawiające szczegółowe zasady wdrażania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych w odniesieniu do produkcji ekologicznej, znakowania i kontroli | EUR-Lex |
32008R1235 | 2008-12-08 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1235/2008 z dnia 8 grudnia 2008 r. ustanawiające szczegółowe zasady wykonania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w odniesieniu do ustaleń dotyczących przywozu produktów ekologicznych z krajów trzecich | EUR-Lex |
32008R1243 | 2008-12-12 | ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (WE) NR 1243/2008 z dnia 12 grudnia 2008 r. zmieniające załączniki III i VI do dyrektywy 2006/141/WE w odniesieniu do wymogów dotyczących składu niektórych preparatów do początkowego żywienia niemowląt (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R1331 | 2008-12-16 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1331/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. ustanawiające jednolitą procedurę wydawania zezwoleń na stosowaniedodatków do żywności, enzymów spożywczych i środków aromatyzujących (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R1332 | 2008-12-16 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1332/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie enzymów spożywczych, zmieniające dyrektywę Rady 83/417/EWG, rozporządzenie Rady (WE) nr 1493/1999, dyrektywę 2000/13/WE, dyrektywę Rady 2001/112/WE oraz rozporządzenie (WE) nr 258/97 (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |
32008R1333 | 2008-12-16 | ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (WE) NR 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności (Tekst mający znaczenie dla EOG) | EUR-Lex |